Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κρούσματα ψώρας σε αστυνομικά τμήματα Αιγάλεω και ΜενίδιΤρία κρούσματα ψώρας σε διάστημα ενός μήνα σε κρατούμενους που μεταφέρθηκαν στα 

κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων του Αιγάλεω και του Μενιδίου, καθώς και στο προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας, εκεί όπου εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες αναμένουν προκειμένου να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Γιώργος Σταματάκης, «θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι προκειμένου να μεταφέρονται εκεί, όσοι έχουν ψώρα. Γιατί είναι φαύλος κύκλος, αν εγώ έχω ψώρα και μπω σε ένα κελί με άλλους 15, θα κολλήσουν και οι 15».

Κρούσματα ψώρας εμφάνισαν δυο αλλοδαποί κρατούμενοι. Ο Γιώργος Σταματάκης, ενημέρωσε για το συμβάν το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και  ζήτησε εκτός από την δημιουργία ειδικών χώρων και την δυνατότητα να πλένονται τα κλινοσκεπάσματα και τα ρούχα των ασθενών σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την αντιμετώπιση της ασθένειας. Η μετάδοση της ψώρας από το δέρμα του μολυσμένου ανθρώπου στο δέρμα του υγιούς γίνεται εύκολα με άμεση επαφή, αρκεί π.χ. δύο άτομα να μοιραστούν το ίδιο κρεβάτι. Όσο πιο στενή και παρατεταμένη είναι αυτή η επαφή, τόσο πιο μεγάλη είναι η πιθανότητα μόλυνσης. Αντίθετα, κατά την στιγμιαία επαφή όπως για παράδειγμα με την χειραψία, είναι εξαιρετικά απίθανη η μετάδοση. Οι αστυνομικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τα κρούσματα, καθώς υποστηρίζουν πως υπάρχει «έξαρση του φαινομένου» ειδικά όπως αναφέρουν στα «προαναχωρησιακά κέντρα, καθώς στην πλειοψηφία τους, οι ασθενείς, είναι αλλοδαποί». Ο μόνος χώρος που μπορούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα κρούσματα, είναι στο κέντρο φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα. Εκεί υπάρχει ειδικός χώρος προκειμένου να γίνεται η προβλεπόμενη θεραπεία στους αρρώστους και να μην εξαπλώνεται η ασθένεια. Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το πρόβλημα και στα νησιά που φιλοξενούνται  χιλιάδες παράτυποι μετανάστες και «στοιβάζονται» σε άθλιες συνθήκες διαμονής.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην Χίο όπου εντοπίστηκαν με ψώρα, τέσσερις αλλοδαποί που κρατούνταν υπερπλήρη κρατητήρια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι αστυνομικοί αφού επικοινώνησαν με το ΚΕΕΛΠΝΟ, απομόνωσαν τους ασθενείς σε άλλο χώρο του κτιρίου, μακριά από τους υπόλοιπους κρατουμένους. Παρόμοια περίπτωση κατεγράφη και στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας, όταν διαπιστώθηκε πως πέντε παράτυποι μετανάστες ήταν φορείς. Παλαιότερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων είχε κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για το θέμα, καθώς είχαν διαπιστωθεί κρούσματα ψώρας σε κρατητήρια του τμήματος ασφαλείας Μαρκοπούλου. Σε ανακοίνωση της για το θέμα μάλιστα, σημείωνε μεταξύ άλλων, «Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών υπαλλήλων ζητά άμεση αποσυμφόρηση των κρατητηρίων, μεταγωγή των κρατουμένων σε χώρο με την απαραίτητη υποδομή και άμεση απολύμανση των κρατητηρίων».
Πεθαίνοντας στο κρατητήριο της Πέτρου Ράλλη

«Στα κρατητήρια της Πέτρου  Ράλλη που  είναι κλειστού τύπου  οι κρατούμενοι κατανέμονται σε 2 ορόφους, όπου οι άνδρες κρατούμενοι παραμένουν στις πτέρυγες Δ1 με Δ5 του 1ου ορόφου, σε σκοτεινά-κελιά πολύ μικρών διαστάσεων, στοιβαγμένοι ανά 5-6 άτομα σε κάθε κελί. Στον 2ο όροφο σε ένα-διαμορφωμένο κελί εγκαταλείπονται όλοι μαζί όσοι από αυτούς θεωρούνται βαριά ασθενείς με AIDS, ηπατίτιδα, σύφιλη και ψυχικές ασθένειες.  Στις 6 Φεβρουαρίου του 2017, σε αυτό το κελί- κολαστήριο κατέληξε ένας άτυχος αλλοδαπός.  Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα. Οι συγκρατούμενοί του, είχαν διαπιστώσει την κρισιμότητα της κατάστασης του και ζήτησαν να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο. Όπως είχε καταγγελθεί τότε, ο άνδρας αφέθηκε στην μοίρα του, καταλήγοντας από άγνωστη αιτία. Στα συγκεκριμένα κρατητήρια όπως λένε άτομα που έχουν παραμείνει για λίγο εκεί, «είναι τέτοια η  διαμόρφωση του κτηρίου σε συνδυασμό με τον ελάχιστο αριθμό επισκεπτών  που απομονώνει εσκεμμένα τους κρατούμενους και τους καθιστά αόρατους».

Μιχάλης Τεζάρης - newpost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η περιοχή του Αιγάλεω ονομάστηκε έτσι από το ...

Η περιοχή του Αιγάλεω ονομάστηκε έτσι από το βουνό Αιγάλεω,  που το αρχαιοελληνικό του όνομα σημαίνει "λαός κατσικιών"  (Αιγάλεως < {αίγα + λεώς}, λεώς είναι αντέκταση του λαός). 
Στο όρος Αιγάλεω είχε εγκατασταθεί ο βασιλέας των Περσών Ξέρξης για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της ναυμαχίας στον κόλπο της Σαλαμίνας, το 480 π.Χ.. Σημειώνουμε πάντως ότι στον δήμο Αιγάλεω δεν ανήκει το βουνό, καθώς τα όριά του εκτείνονται σε μικρή απόσταση απ' αυτό, προς την πλευρά τής Αθήνας. 
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 στην περιοχή συνέρρευσαν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία δημιουργώντας έτσι τους πρώτους οργανωμένους πυρήνες, αφού εκείνη την εποχή οι μοναδικοί κάτοικοι εκεί ήσαν μερικές εκατοντάδες εργατών του τοπικού πυριτιδοποιείου. Στην τοποθεσία, που στη συνέχεια το 1934 αναγορεύθηκε ως κοινότητα, δόθηκε τότε η συμβολική ονομασία "Νέες Κυδωνίες".  Τότε μοιράσθηκαν στους πρόσφυγες και τα πρώτα οικόπεδα, γύρω από τον σημερινό ναό του Αγ. Σπυρίδωνα.
Επί Κατοχής (1…

Ένα μήνυμα που συγκινεί σε περίπτερο του Αιγάλεω [photo]

Ένα απλό χαρτί Α4 γράφει ένα μήνυμα κολλημένο σε ένα κλειστό περίπτερο σε μια γειτονιά του Αιγάλεω Και τι μπορεί να γράφει..

''Η Επιχείρηση θα αλλάξει ιδιοκτησία.Σας ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και την αγάπη όλα αυτά τα χρόνια.Με εκτίμηση οι ιδιοκτήτες''

Δυο γραμμές ενημερωτικές και ένα ευχαριστώ προς τους πελάτες που στήριξαν αυτή τη μικρή επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια(25).

Αλήθεια αναρωτήθηκα,πόσοι επαγγελματίες το κάνουν αυτό αφού πλέον αφήσουν πίσω την επαγγελματική τους δραστηριότητα για διάφορους λόγους..

Και πόσο ζεστές και ανθρώπινες παραμένουν οι γειτονιές των Δυτικών περιοχών της Αθήνας ακόμη και σήμερα 

Πηγή Tromaktiko

Αιγάλεω: Δύο εργαστήρια καλλιέργειας κάνναβης «ξετρύπωσε» η ΕΛΑΣ

Χειροπέδες σε έναν 55χρονο Έλληνα  και έναν 33χρονο 
Λουκέτο σε δύο παράνομα εργαστήρια καλλιέργειας κάνναβης έβαλαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω. Με δύο εφόδους σε διαμερίσματα, κατάφεραν να βάλουν στο χέρι τους καλλιεργητές και να δώσουν τέλος στη δράση τους. 

Οι έφοδοι των αστυνομικών έγιναν προχθές το απόγευμα. Παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλαν στο πρώτο διαμέρισμα 2ου ορόφου και πέρασαν χειροπέδες σε έναν 55χρονο Έλληνα ο οποίος είχε μέσα 15 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 50cm – 1.80cm. 

Ακολούθησε δεύτερη έφοδος σε διαμέρισμα 1ου ορόφου όπου συνέλαβαν έναν 32χρονο ο οποίος είχε στήσει ένα ολόκληρο εργαστήριο καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης και κατέσχεσαν τον ειδικό εξοπλισμό.